Nieuwe veldcoördinator: Freddie Aalberts

Onlangs is er een nieuwe veldcoördinator aangesteld voor het werkgebied IJsseldelta: Freddie Aalberts. In deze nieuwsbrief stelt Freddie zichzelf voor.

Door trieste, bij u bekende omstandigheden, is er een nieuwe veldcoördinator gezocht voor het werkgebied IJsseldelta. Na sollicitatie werd ik tot mijn vreugde en verrassing benoemd. Hoewel het niet makkelijk zal zijn om weidevogelman Joop op te volgen, ga ik daar mijn best voor doen.

Ik ben Freddie Aalberts en woon aan Cellemuiden 37 te Hasselt. Ik ben 61 jaar oud, veehouder en liefhebber van weidevogels. De komende tijd hoop ik daar nog meer verstand van te krijgen, zodat we samen de streek en de weidevogels in stand kunnen houden en hopelijk uitbreiden.

Er is altijd al veel aandacht geweest voor de broedperiode van de weidevogels, bijvoorbeeld door het uitstellen van de maaidatum en het opzoeken en beschermen van nesten. De laatste jaren komt ook de opgroeiperiode van de kuikens/ pullen wat meer aan bod. Dus daar wil ik graag samen met jullie mee verder. U kunt dus verwachten dat ik u ga “lastig vallen” met bijvoorbeeld “ voorweiden”. Uiteraard mag u mij ook “lastigvallen” op tel.nr. 06-30349813 of e-mail [email protected].

Ik hoop u/ jullie, uiteraard op afstand, te ontmoeten; dat het een vogelrijke samenwerking mag worden.

Hartelijke groet,

Freddie Aalberts