Voorstellen: Hendrik Vaartjes, nieuw bestuurslid CNWO

Mijn naam is Hendrik Vaartjes, geboren op 14 september 1959, opgegroeid op een melkveebedrijf in Giethoorn aan de Kanaaldijk en sinds 1995 woonachtig te Kallenkote. Ik heb de HAVO in Steenwijk gevolgd en daarna de HTS in Zwolle richting elektronica.

Hierna in de computerwereld terecht gekomen en 42 jaar met veel plezier gewerkt bij Wehkamp als computerprogrammeur en ontwerper. Op 01-10-2021 stop ik met werken bij Wehkamp, waardoor meer tijd vrijkomt voor het uitvoeren van mijn hobby’s. Daar zijn de weidevogels er zeker één van.

Ik heb altijd (en nog steeds) een brede interesse gehad in de agrarische sector en specifiek in water- en weidevogels.  Mijn vader heeft mij veel geleerd van het natuurlandschap met bijbehorende vogels in het nu geheten Nationaal park “Weerribben-Wieden”.

De laatste zes jaren ben ik actief als vrijwilliger voor het Collectief om de weidevogels te tellen op de percelen van de heren Wout Boer en Hendri Doze in de Auken van Giethoorn. Sinds september 2020 ben ik secretaris van ANV De KAN (Kopse Agrarische Natuurvereniging). Deze functie met veel administratieve werkzaamheden voer ik met veel plezier uit. Sinds kort ben ik het nieuwe bestuurslid van het Collectief.

Een ander hobby van mij is sportief bezig zijn. Ik mag graag schaatsen en race fietsen. In het verleden was ik actief marathonschaatser en heb meegedaan aan de wedstrijd van de Elfstedentocht in 1985 en aan de wedstrijd van de Hollands Venetiëtocht. Daarnaast kun je mij soms zien als schipper op een rondvaartboot in Giethoorn. Hier kan ik veel over Giethoorn vertellen aan de gasten, alsmede ook over de “ins en outs” van het Nationaal park Weerribben-Wieden.

Met vriendelijke groeten,

Hendrik Vaartjes