Voorstellen: projectleider ANLb Lucel van der Velde

Per 1 februari start de nieuwe projectleider ANLb: Lucel van der Velde. Sommigen van jullie kennen hem wellicht als weidevogelvrijwilliger, dronepiloot of jager. Voor anderen zal hij een nieuw gezicht zijn. Lucel stelt zich dan ook graag aan jullie voor.

Ik ben Lucel van der Velde, 54 jaar geleden geboren in het ziekenhuis in Zwolle en opgegroeid in Kamperveen (Zuideinde). Na mijn opleiding MTS Elektronica heb ik in meerdere plaatsen gewoond en gewerkt, waaronder Voorthuizen en Elburg. Sinds 2005 woon ik met veel plezier in mijn deels zelfgebouwde huis in Oldebroek samen met mijn hond en papagaai. Tot voor kort werkte ik bij OTIS BV waar ik als Service manager samen met mijn team (12 monteurs) verantwoordelijk was voor reparaties en onderhoud aan liften en roltrappen in midden Nederland. Hiervoor was ik ruim 20 jaar werkzaam in de Kopieer en printer branch, waar ik onder andere verantwoordelijk was voor de Service in Midden en Noord Nederland.

Ik heb meerdere hobby’s waar ik mij mee bezig houd. Zo vind ik het leuk om met allerhande technische dingen bezig te zijn, een concert te bezoeken en naar het voetbalstadion te gaan. Ik heb een seizoenkaart van PEC Zwolle. Maar het meest geniet ik nog als ik samen met mijn hond de polder in kan om te zien wat er onder andere in mijn jachtveld afspeelt.

Toen ik 2017 mijn jachtakte heb behaald, kreeg ik gelijk de kans om in de jachtcombinatie van mijn vader deel te nemen. Mijn vader jaagt al bijna zijn hele leven in Kamperveen. Vanaf dat moment kwamen er meerdere zaken in een stroomversnelling. Zo ging ik samen met hem weidevogelnesten zoeken en markeren voor de boeren. Eerst deden we het voor onszelf en de laatste jaren als vrijwilliger bij de IJsseldelta Weidevogelgroep. 

Toen ik hoorde dat het Collectief een drone had met een warmtebeeldcamera om weidevogelnesten op te zoeken, was ik verkocht. Erg fascinerend om de techniek en natuur samen te brengen. Inmiddels vlieg ik zelf nu al meerdere seizoenen met de drone. Geweldig om het nestje, waarvan je vermoedt dat het er zit, toch te kunnen markeren voordat het land bewerkt wordt. De laatste jaren heb ik mij als vrijwilliger ook ingezet voor het predatieonderzoek met de cameravallen en het veenweideproject “Vooruit boeren op water en veen”.

Toen ik geattendeerd werd op de vacature Projectleider ANLb was ik gelijk enthousiast. Voor mij een geweldig mooie kans om een bijdrage te mogen leveren aan natuur, landschap en biodiversiteit in Noordwest Overijssel. Per 1 februari ga ik met veel enthousiasme aan de slag bij het Collectief.